Massage technieken

Jack Meagher Methode

Met deze Amerikaanse methode van sportmassage heeft Jack verscheidene topsporters, nationale en internationale teams en zelfs het Amerikaanse Equestrian team begeleid. Ook in Nederland wordt het al jaren toegepast. Deze methode is zeer effectief, door middel van diepe druk gaat het veel verder dan welke massagebehandeling ook. Het is puur gericht op het verbeteren van beweging en verlengen van de spieren. Hierdoor worden de passen ruimer en de beweging soepeler. Het succes van deze massage ligt in de accuraatheid de juiste plek te lokaliseren waar zich de verkleving bevindt. De foto hiernaast laat zien hoeveel ruimte er hoort te zijn in het CTO gebied (hals-borstwervel overgang). Dit is voor het schouderblad waar veel paarden door wervelblokkades en spierspanning beperkt worden in de beweging van de voorbenen.

Guasha massage

Guasha betekent letterlijk ‘de ziekte uit het lichaam schrapen. Dit schrapen gebeurt met een speciale guasha steen. Bij Guasha therapie zorgt de druk van het schrapen op de huid voor een soort “zuiging” onder de huid in het bindweefsel. Het gestagneerde intercellulaire vocht wordt zo naar de oppervlakte bewogen en verwijderd zo de toxische resten (afvalstoffen). De doorstroming komt (weer) op gang waardoor voedingsstoffen en zuurstof weer kunnen worden opgenomen en afgevoerd. De energie kan zo weer stromen zodat herstel plaats kan vinden.

Masterson massage methode

De Masterson Methode is een interactieve methode die je samen met het paard doet. De opgebouwde spanning in knelpunten van het lichaam van het paard worden door zachte manuele technieken vrijgelaten. Waar het in de reguliere massage gaat over het rechtstreeks behandelen van specifieke spiergroepen, gaat de Masterson Methode op zoek naar meer algemene, structurele spanning die het paard heeft opgebouwd. De Masterson Methode is gebaseerd op het ontspannen van het paard en dus heel goed te integreren in de osteopathie.