Back on Track werking

Op zoek naar Back on Track producten? Bel vrijblijvend voor meer informatie.

Het is duidelijk bewezen en gedocumenteerd dat langgolvige infrarode warmtestraling de bloedcirculatie verhoogd. De verhoogde bloedcirculatie in de weefsels lost spanningen in de spieren op en draagt bij aan een verhoogt prestatievermogen. Een belangrijk toepassingsgebied is de preventieve werking tegen blessures wanneer de beschermers worden gebruikt tijdens trainingen en wedstrijden.

Mensen en dieren stralen lichaamswarmte uit bij zowel rust als activiteit. Bij rust is de uitstraling echter minder dan wanneer het lichaam werkt. Straling houd in dat een warmtebron warmte uitstraalt wat een ander oppervlak raakt en deze opwarmt. Back On Tracks producten werken met warmtestraling en hebben als doel de warmte niet op te sluiten door middel van isolering wat ervoor zorgt dat de beschermers kunnen ademen en tegelijkertijd de warmte-energie in de weefsels van het lichaam kunnen verhogen.b-on-track

Back On Tracks gewrichts- en spierbeschermers zijn allemaal gemaakt van een functioneel textiel met warmte weerkaatsende eigenschappen. Het textiel is een synergie tussen oude Chinese ervaring en moderne wetenschappelijke textiel technologie. Tijdens de productie van de polyester en polypropylene weefsels worden keramische deeltjes in de weefsels gesmolten. Een eigenschap van de keramische deeltjes is dat deze, wanneer ze worden verwarmd door lichaamswarmte, een warmte uitstralen gericht op het lichaam. De warmte die op deze manier word weerkaatst is een langgolvige warmtestraling wat hetzelfde is als langgolvige infraroodstraling. Precies zoals bij andere materialen hebben de weefsels in het lichaam ook een absorptiespectrum. De golflengte die de keramische deeltjes afgeven wordt geabsorbeerd door de cellen en een signaal naar de hersenen geeft aan dat de warmte-energie toeneemt waarop de hersenen de bloedvaten openen. Absorptie vind niet alleen plaats in de huid, maar tevens dieper in de weefsels wat ervoor zorgt dat niet alleen de oppervlakkige bloedvaten verwijden maar ook diegenen in de spieren en rond de gewrichten. De verhoogde bloedcirculatie in de weefsels lossen spanningen in de spieren op en versterken het lichaamseigen vermogen om ontstekingen op te lossen en schades te herstellen. Daarom worden de producten vaak gebruikt bij problemen waar ontstekingen een deel van zijn. Een ander belangrijk toepassingsgebied is de preventieve werking tegen blessures wanneer de beschermers worden gebruikt tijdens trainingen en wedstrijden.

Alle Back on Track producten zijn bij los-paard te verkrijgen.