Gezondheidsscan

De gezondheidsscan kan diagnosticeren en behandelen. Het is op dit moment het meest geavanceerde systeem om een nauwkeurig beeld te verkrijgen over de gezondheid van het paard. De basis van de gezondheidsscan valt onder de Non Liniaire diagnostiek (NLS). Waar andere systemen op basis van elektromagnetische golven werken, werkt de paardengezondheidsscan met Biofotonen. Bio staat voor ‘leven’ en ‘fotonen’ voor licht. Dit zijn lichtdeeltjes (trillingen) die door alle levende organismen worden gemaakt als bijproduct van de stofwisseling. Gezonde cellen zenden een coherent licht uit; een samenhangend geheel. Bij stress en ziekte nemen de biofotonen toe. De afwijkende cellen zenden een chaotisch licht uit waardoor het immuunsysteem niet goed kan werken. Dit kan door middel van de scan zichtbaar gemaakt worden. De straling, die door de scan uitgezonden wordt, is zeer zwak waardoor het geen belasting voor het lichaam vormt. Via de gezondheidsscan kunnen we ook gezonde frequenties (bioresonantie) het lichaam in sturen. Dit helpt het lichaam in balans te komen en draagt bij tot een beter herstel en gezondheid. Deze ‘gezonde frequenties’ kunnen vervolgens in een flesje water worden opgeslagen om zo het paard nog enkele dagen na te behandelen. Het scanteam HSA, waar los-paard deel vanuit maakt, houdt zich bezig met ‘verbanden’ en welke ‘oorzaken’ er aan ten grondslag kunnen liggen wanneer ons paard ziek wordt. De gezondheidsscan is een momentopname en kan onderstaande (oorzaken van) problemen opsporen in zowel mens als paard;

 • Screening van alle organen, spieren, botten en functies.
 • Opsporen van een ‘energielek’ of vormen van disbalans, nog voordat er sprake is van ziekte.
 • Herkennen van ziektebeelden, zoals ziekte van lyme, (borrelia), hart en vaatziekten.
 • Ziekteverwekkers signaleren als virussen, bacteriën of parasieten.
 • Biochemische status bepalen van ijzerwaarde, T3-T4, cholesterol.
 • De hormonale status van bijnieren-, schildklier- en geslachtshormonen.
 • Nek-, rug-, en schouderanalyse.
 • Allergieën en/of voedingsintolerantie.
 • Analyseren of er nadelige gevolgen zijn met betrekking tot vaccinaties.
 • Advies over gezonde voeding, volledig op maat voor de persoon/paard.
 • Informatie vitaminen/mineralen of tekorten.
 • Belasting van metalen/omgevingsvervuilers.
 • Gebitsanalyse uitvoeren.
 • Elektrosmog (bijvoorbeeld mobiele telefonie) of aardstralen (bijvoorbeeld aardlijnen zoals Hartman en Curry lijnen).
 • Advies op maat voor homeopathie, kruiden, Bach Bloesems.
 • Inzicht geven in belastende emoties die het lichaam momenteel uit balans brengen. (‘imprints’ /overtuigingen die onbewust spelen, zoals gedachten, gevoelens en handelingen die je elke dag onbewust beïnvloeden).
 • Belastingen van bacteriën of ziekteverwekkers.
 • Energieprestatie van organen, weefsels en cellen.
 • Gedetailleerde illustraties van organen.

Meten is weten! Na het 1e consult kunnen we bepalen of de therapie succesvol is geweest en een positief effect heeft gehad op de gezondheid. Via een vergelijkingsanalyse kan tot op het kleinste detail de progressie van ‘ziekte of het proces’ bij elk consult worden gemeten.

Scanteam consult

Omdat we liever kwaliteit dan kwantiteit leveren we zijn altijd met 2 therapeuten ter plekke om te kunnen scannen en te behandelen. Nadat er een anamnese is afgenomen van het paard, wordt het bekeken tijdens de beweging om de mobiliteit en gangen te beoordelen. Daarna wordt het paard geheel gepalpeerd en de mobiliteit van de wervelkolom, spanningen rond de organen, het heiligbeen en de benen worden getest. Na deze bevindingen hebben we een goed beeld van het paard gekregen en starten we de scan.

Na de scan bespreken we de resultaten en gaan we bekijken wat er nodig is qua behandelingen. Met de gezondheidsscan behandelen we de hoofdzaken die in de scan naar voren zijn gekomen. Daarnaast gebruiken we technieken uit therapieën als: osteopathie, massage, craniosacraal therapie, homeopathie, dryneedling, hirudo therapie (bloedzuigers) en essentiële oliën. Uiteraard worden alle welzijnsaspecten bekeken op het gebied van gebit, hoeven, harnachement, voeding en weidebeheer, omgang en training.

 • Een afspraak duurt de eerste keer zo’n anderhalf tot 2 uur, een vervolgafspraak duurt circa één á anderhalf uur, afhankelijk van de klachten.
 • De eerste scan op locatie kost € 220,- en reiskosten (€ 0,20 per km). Dit is incl. medicijnen, advies, behandelplan en eerste behandelingen die nodig zijn.
 • Een vervolgscan voor het paard kost € 180,- en reiskosten.
 • Op 1 locatie kunnen we 6 scans doen humaan en paard, wanneer er minimaal 4 paarden te scannen zijn, worden geen reiskosten in rekening gebracht.
 • Wij scannen niet alleen paarden maar ook mensen om inzicht te geven over hun gezondheid. De humane scan kost € 120,- en reiskosten.

Daarnaast kan er waar nodig, of op advies een extra behandeling worden ingezet met bijvoorbeeld bloedzuigers, medical taping en essentiële olie. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de hoeveelheid bloedzuigers, tape en oliën die er gebruikt worden.

Lezingen

Het is ook mogelijk om een lezing op locatie te komen geven. Wanneer er minimaal 20 personen zijn dan komen wij met 2 teamleden een lezing en demonstratie over de gezondheidsscan geven. Het paard dient door de organisatie aangebracht te worden. De demonstratiescan kosten zijn voor het aangebrachte paard met 50% korting. In overleg kunnen wij een afspraak op maat maken hiervoor. Wanneer er tijdens de demonstratiescan meerdere paarden gescand willen worden dan vallen deze onder het gebruikelijke tarief. Een dagvullend programma met meer uitleg over onze verschillende diciplines is uiteraard ook mogelijk.

Meer informatie of een afspraak?

Email los-paard@live.nl of bel 06-111 51 309

Hoe werkt de gezondheidsscan?

Het paard krijgt detectoren geplaatst aan de zijkant van het halster die in verbinding staat met het scan-apparaat. Vervolgens stuurt de scanner een specifieke trilling via de rechter detector in het energieveld van het paard. Deze trilling wordt daarna door de linker hoofdtelefoon ‘de sensor’ opgevangen en vertaald. Deze lichtfrequenties heten ‘longitudinale lichtgolven’ en worden ‘in het lichaam gezonden’. De, als ‘antwoord’ van het lichaam hierop ontvangen frequenties, worden via een zogenaamde mathematische spectraalanalyse vergeleken met de benchmark waarden. Deze waarden bevinden zich in de database en worden omgezet in een digitaal signaal op het computerscherm. Via kleursymbolen (de Fleindler schaal met zogenaamde entropie- ofwel ‘stresswaarden’ van 1 t/m 6) en via een rode en blauwe curve kan dan met grote nauwkeurigheid de mate van balans of disbalans in een gescand lichaamsgebied worden afgelezen. Die lichaamsge-
bieden zijn grote lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld hoofd, romp en skelet gevolgd door de afzonderlijke organen, weefsels, cellen en uiteindelijk het DNA en ultrastructuren.

Nauwkeurigheid en medisch gecertificeerd

Door de bijdrage en toepassingen van Prof. Popp (biofotonen) is de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid erg goed. Aan de hand van de frequenties kunnen we bepalen of er iets aan de hand is of niet. De gezondheidsscan is medisch gecertificeerd door MedCert, de hoogste Duitse medische certificeringsinstantie. De fabrikant wordt jaarlijks gecontroleerd en de apparatuur moet elk jaar worden geaccrediteerd en dus gekeurd door het Ministerie van volksgezondheid in Duitsland.

Miljardenproject

De eerste ontwikkelingen van deze technologie zijn gedaan op Stanford Medical voor het Amerikaanse leger en later door de Russen voor zowel hun elitetroepen in het leger als voor hun kosmonauten. De wens voor hun kosmonauten was om een systeem te ontwikkelen dat al in een vroeg stadium eventuele disbalans in het lichaam zou kunnen detecteren zelfs nog vóór het zich fysiek heeft gemanifesteerd. Iemand uit de ruimte terug halen is immers heel kostbaar. Daarom is de gezondheidsscan ook heel erg krachtig als preventiemiddel. Alles bij elkaar zit er zo’n 50 jaar research en development in dit systeem, een miljardenproject. Met verschillende wetenschappers is deze technologie verder ontwikkeld: Professor Popp (Biofotonen), Prof. Heinrich Hertz (Lichtgolven), T van Hoven (Quantum Theorie). Dr.Huf heeft het daarna doorontwikkeld voor paarden.

Verleden en heden

Einstein heeft met zijn onderzoeken bewezen dat materie uit energie en trillingen bestaat. Later onderzoek heeft aangetoond dat trillingen informatie bevatten. We weten dat verschillende energieën en frequentiepatronen ongestoord naast elkaar kunnen bestaan. Mensen kunnen deze trillingsenergie/ frequenties niet voelen. Elektromagnetische trillingen zoals hersengolven, bevatten ook informatie over de energiehuishouding van cellen en daarmee informatie over de gezondheid van cellen. De gezondheidsscan kan deze elektromagnetische trillingen of frequenties genaamd, net als een radio, herkennen, opvangen en de juiste frequenties diagnosticeren. Net als een hart een elektrisch signaal of ECG signaal afgeeft, dat wat zegt over de conditie van het hart, geven andere organen, cellen en zelfs moleculen ook hun eigen en unieke signalen af.