Essentiële oliën

Los-paard gebruikt waar nodig essentiële oliën tijdens de behandeling. De oliën zijn van hoogwaardige kwaliteit en dringen goed en diep door in het lijf. Zo kun je bijvoorbeeld spier gerelateerde klachten ondersteunen door ze te stimuleren in de doorbloeding. De ingrediënten van de diverse oliën worden speciaal op het dier afgestemd. De eigenaar kan het paard met de olie zelf nabehandelen op de desbetreffende plaats.

Essentiële oliën kunnen een waardevol hulpmiddel zijn bij diverse klachten:

  • Huidproblemen, waaronder zomereczeem (ook bekend als staart- en maneneczeem), mok bij paarden, (slecht genezende) wondjes, jeuk, allergieën, insectenbeten, het weg houden van insecten en andere parasieten, vlooienallergie bij honden, etc.
  • Klachten van het bewegingsapparaat zoals peesblessures, verstuiking en verrekking van ligamenten en banden, artritis, stijfheid en/of overbelasting van spieren en gewrichten, zwellingen, heupdysplasie, hoefproblemen.
  • Luchtwegaandoeningen zoals hoest, allergieën, dampigheid en C.O.P.D.
  • Spijsverteringsklachten, bijvoorbeeld EHBO bij milde (stress)koliek, diarree, indigestie en de ondersteuning van ontworming.
  • Hormoon gerelateerde problemen, waaronder langdurige  en/of hevige hengstigheid, (PMS achtige)  irritatie, schijnzwangerschap, onrustige zwangerschap, etc.
  • Gedrag- en welzijnszaken, zoals onrust, nervositeit, concentratieproblemen, paniek en angst, werkweigering, moeilijke leefomstandigheden, trauma, boosheid, verhuizing en wennen aan nieuwe situaties, agressie, verdriet en apathie. Ook verwaarloosde dieren die herplaatst zijn kunnen enorm geholpen worden met essentiële oliën.
  • Energieprestatie van organen, weefsels en cellen.
  • Gedetailleerde illustraties van organen.

Meten is weten! Na het 1e consult kunnen we bepalen of de therapie succesvol is geweest en een positief effect heeft gehad op de gezondheid. Via een vergelijkingsanalyse kan tot op het kleinste detail de progressie van ‘ziekte of het proces’ bij elk consult worden gemeten.

Een dier heeft overigens snel door wanneer een bepaalde geur helpt. Dit blijkt uit de reacties die je ontvangt tijdens de behandeling. Het sneller los laten van spanning in de spieren en het geeuwen zodra de olie op de huid gebracht wordt zijn hier voorbeelden van. Met een mengsel van essentiële oliën speciaal tegen zomereczeem bij paarden heb ik een merrie behandeld die snel verbetering liet zien. Na 1 keer te zijn ingewreven en het weldadige effect te hebben ondervonden kwam deze merrie de volgende dag vanzelf naar mij toe om de 2e behandeling te ondergaan. Het paard hoefde slechts de geur met een positieve ervaring te associëren. De oorzaak van het probleem achterhalen en de omliggende factoren zoals bijvoorbeeld voeding worden ook meegenomen. Zo wordt er altijd naar het totale plaatje gekeken.

Onderaan deze site staat de link van Young living, hier vind je de essentiële oliën die los-paard gebruikt. Zij hebben de “Quality Commitment Seed to Seal”. Mocht je vragen hebben betreft deze oliën dan help ik je graag op weg.

Los-paard verwijst indien nodig door naar de dierenarts of natuurgeneeskundige om een juiste diagnose te laten stellen.